2009. március 30., hétfő

Világ Bölcse














Egy történet párkapcsolatról, hűségrõl, vágyakozásról, megpróbáltatásokról és örök szerelemről. Honnan származik a hatalma? Hopp, ez a sör meg van mérgezve!

A Föld Színház előadása cigány mesék alapján

Idén utoljára: május 11-én hétfőn, 14:30-kor a Marczibányi Téri Művelődési Központban (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a).

Az előadáshoz angol feliratokat vetítenek.

Az előadás műsorfüzete elemzésekkel, kommentárokkal, háttérinformációkkal megtekinthető, illetve letölthető a honlapról: http://foldszinhaz.hu/musorfuzet-1.pdf

Fotók és videótrailer, a honlapunkon a galériában: http://foldszinhaz.hu/

A cigány mesék bizarr fordulatokkal teli világában játszódik a Világ Bölcse, ahol semmi sem olyan konvencionális és egyértelmű, mint például a magyar népmesékben. Félreértés ne essék, nem mesejátékról van szó, a társulat úgy kezelte a mese szövegét, ahogy egy klasszikus drámát szokás, és útkereső, látványos produkciót alkotott. Az előadás különlegessége, hogy a szereplők a mese elbeszélő szövegét mondják el, vagyis arról mesélnek, ami éppen akkor történik velük. Az alkotók attól sem riadtak vissza, hogy a cigány mesefolklór szelleméhez hűen (amely fenntartások nélkül emel be bármit a mesék világába a modern technika elemeitől kezdve a félmúlt történelmi eseményeiig) üdítően eklektikussá tegyék az előadást: ál-mozgalmi dal és Pilinszky-vers éppúgy található benne, mint zen-buddhista tanmese vagy sztepptánc.

Nem gyerekelőadás, 14 éves kor fölött ajánlott!

szereplők: Skublics Benedek, Németh Virág, Kenéz Anikó, Hinsenkamp Fanni, Márkus Rita, Heiner Péter, Borka Zsombor, Renkecz Kálmán, Morvay Judit
látvány: Kohut András
zene: Borka Zsombor, Renkecz Kálmán, Morvay Judit
súgó: Monhor Viktória
asszisztens: Geréb Zsófia
dramaturg: Nádor Zsófia
rendező: Juhász Bálint

Nincsenek megjegyzések: